Летище Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в повече от 25 страни

  • 29 март 2024 14:51

  • 423
  • 1
Летище Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в повече от 25 страни
© Novini.bg/ Canva

Летището във Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в повече от 25 страни, съобщиха от пресцентъра на компанията оператор на аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

От там допълват, че първите летни туристи за годината се очаква да кацнат във Варна с редовни полети от Франция още през април.

Ето кои са първите шенгенски полети по българските летища

В първия ден на месец април, почти веднага след присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух, националният превозвач "България Еър" (Bulgaria Air) увеличава честотата на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще изпълнява по 3 полета на ден, а в събота и неделя – по два.

В Деня на авиацията – 12 април, на летището ще кацнат първите летни туристи, защото тогава "Трансавиа Франс" (Transavia France) стартира своите директни редовни полети от Париж (Летище Орли), които ще се бъдат изпълнявани всеки петък до края на септември. Това е важен акцент от лятното разписание на летището в крайморския град, защото за последен път авиокомпанията е изпълнявала чартърни полети по маршрута Париж – Варна през 2017 г. След успешното начало на маршрута Нант - Варна на "Волотеа" (Volotea) през миналия летен сезон, тази година нискотарифната авиокомпания отново ще го изпълнява, заедно с вече утвърдилия се маршрут Лил - Варна. Полетите се подновяват на 23 април.

От април "Търкиш Еърлайнс" (Turkish Airlines) увеличава честотата на полетите от Истанбул до Варна. През зимния период те бяха ежедневни, а през лятото ще се изпълняват 11 полета на седмица. От началото на април и "Оустриан Еърлайнс" (Austrian Airlines) ще изпълнява полети, свързващи Варна с Виена - 6 пъти седмично, а от средата на месец април полетите стават ежедневни. На 1 юли "Еър Сърбия" (Air Serbia) подновява директните полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този начин ще даде възможност да се правят връзки с много други дестинации, до които авиокомпанията изпълнява редовни полети в цяла Европа, САЩ, Руската федерация и Китай. С това възможностите за пътуване до целия свят чрез удобни връзки през големи летища не се изчерпват.

Нов маршрут се открива и от Германия, като на 3 май "Дискавър Еърлайнс" (Discover Airlines) стартира полети от Мюнхен до Варна 2 пъти седмично. В края на април за трето поредно лято авиокомпанията ще изпълнява и редовни полети от Франкфурт до Варна, 3 пъти седмично, като по този начин, освен директни полети до двата германски града, като част от групата на "Луфтханза" (Lufthansa), пътниците имат още повече възможности за свързващи полети до множество дестинации по цял свят.

Нискотарифната компания "Райънеър" (Ryanair) вече поднови полетите от Виена до Варна още в средата на март, а oт началото на юни подновява и полетите от Катовице и Краков (Полша), както и от Вилнюс (Литва). Друга нискотарифен превозвач – "Уиз Еър" (Wizz Air), ще продължи да изпълнява полети до Берлин, Дортмунд, Хамбург, Меминген (Германия), Лондон Лутън (Великобритания), Шарлероа (Белгия) и Айндховен (Нидерландия).

Чартърната програма от и до Летище Варна също предлага много опции, като през април и май за жителите на Варна и региона има заявени чартърни програми до дестинации като Турция, Египет, Тунис, Испания и Италия. Първите чартъри от Германия започват в средата на май, като тази година има 2 нови авиокомпании, които ще изпълняват чартърни полети от Хановер – "Флай Лили" (Fly Lili) и "ТУИ Дойчланд" (TUI Deutschland). От втората половина на май стартират и чартърните полети от Полша и скандинавските страни, а в началото на юни и от Чехия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 17:44

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини