Защо сезонът по Южното Черноморие става все по-къс?

  • 07 март 2024 08:47

  • 500
  • 2
Защо сезонът по Южното Черноморие става все по-къс?
© Novini.bg/ Canva

Опасения за скъсяване на летния сезон и тенденциозно отношение на концесионера на Летище Бургас помрачават очакванията за новия летен сезон по Южното Черноморие. Хотелиерите и местните власти изразяват съмнения за изкуствено пренасочване на пътници към Летище Варна. Недоволството нараства и заради затварянето на Летище Бургас за ремонт до края на март.

Това ще бъде пиронът, който ще закопае сезона, смята хотелиерът Веселин Налбантов от Слънчев бряг, който е и заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Не може на такова близко разстояние да се сложи един концесионер на две конкурентни летища, категоричен е той.

"При нас сезонът става все по-къс и по-къс поради това, че няма полети. И лятото няма, и зиме. Има само чартъри. Започвахме от април и свършвахме в края на октомври. Сега отваряме юни, още в края на август няма кой да лети", пояснява Налбантов. По думите му, в туризма трябва да има предвидимост.

"Не може да кацаш във Варна и да идваш в Бургас."

Снимка: Летище Бургас

Оповестеното от концесионера намерение през 2025 г. летището да се затвори за 6 месеца за ремонт на самолетната писта и пълна рехабилитация предизвиква вълна от недоволство.

Кметът на Поморие Иван Алексиев е на мнение, че от страна на концесионера е налице "захаросана презентация, облечена в розово, а насреща – нищо".

"Би трябвало държавата трябва да се намеси и да предотврати неща, които са негативни за бъдещето на определени региони. Забелязваме такава тенденция на бургаското летище", подчертава и Георги Тръпков, който има 40-годишен опит в туризма. Според него летището е тръгнало надолу заради смяна на политиката на концесионера.

Кметовете от Югоизточна България излязоха с обща позиция по случая. Те искат преразглеждане на концесионния договор.

Сривът за три години е от 3 600 000 пътници до 1 800 000 през 2023 г., отбелязва Иван Алексиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
500 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.07 | 11:01

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
патриот

2024.03.07 | 10:33

1
а за усраните и мръсни плажове обща позиция за плажни патрули няма ли? разбитата и занемарени инфраструктура и липсата на паркоместа не е ли по важна от летището специално за Поморие!?

Добави коментар

Водещи новини