Министър Динкова: Потенциалът на турския пазар е огромен, трябва да намерим начин да го реализираме

  • 07 февруари 2024 10:02

  • 757
  • 2
Министър Динкова: Потенциалът на турския пазар е огромен, трябва да намерим начин да го реализираме
© Министерство на туризма

„Потенциалът на турския пазар е огромен, затова трябва да намерим начин да го реализираме и да улесним достъпа на турски туристи у нас. Турските туристи са изключително важни за България, а през декември отчетохме 22% ръст на турските туристи“, каза министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор при откриването на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), съобщиха от Министерството на туризма.

Министър Динкова подчерта стремежа на България да се наложи на турския пазар като водеща дестинация за СПА, здравния и балнео туризма. „През декември организирахме обиколка за турски журналисти и инфлуенсъри, а техните писмени и видеоматериали имаха много силен отзвук в турската общественост. България и българският туристически бранш има какво да покажат“, подчерта министър Динкова.

Министър Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката

Международното изложение EMITT се провежда за 27-ми път, а освен от министър Динкова страната ни е представена и от Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул и проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма.

България се рекламира на щанд с площ от над 100 кв. м., възможностите за туризъм представят „Албена“ АД, Win Travel, Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, P Group и общините Кюстендил, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Банско и Хисаря. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:49

2
❤️ Г­о­­р­­­е­­щ­­­и­ ­­­м­­­о­м­­и­ч­е­­т­­а­ ­­­в­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­а­­т ­­-­ X­1­­8­­­.­­­F­­­U­­N

2024.02.07 | 10:58

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини