Зарица Динкова: Не може всяка година да се търсят решения на едни и същи проблеми

  • 13 януари 2024 18:38

  • 916
  • 7
Зарица Динкова: Не може всяка година да се търсят решения на едни и същи проблеми
© Булфото

“Не може всяка година да търсим решения на едни и същи проблеми. Затова и започваме срещите ни още в началото на годината, за да обсъдим възможните решения на дълго трупаните проблеми.” Това каза министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор след срещата си с представители на местната власт в област Варна по повод старта на „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“.

„Затова и като надграждане на тези срещи ще инициирам разговори и с ресорните министерства, които също имат много голямо отношение към една качествена и обезопасена туристическа услуга. Ще поканя колегите си от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, така че да можем още от сега да видим как те могат да ни помогнат, за да подсигурим старта на летния сезон“, допълни още министър Динкова.

Тя подчерта, че е от изключително значение да се подготвят конкретни предложения за тяхното разрешаване до края на месец март.

Министър Динкова: Над 4,5% ръст на туристите в зимните ни курорти през декември

„Трябва да влезем дългосрочно в сърцата на туристите посетили страната ни. Не само с отношение, не само с преживяванията, които имат тук, не само с красивата ни природа и богата култура, но и с качество на услугата, която предлагаме. А това ще се случи и с подобрена инфраструктура“, подчерта Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

Министър Динкова допълни, че Министерството на туризма ще продължи политиката на партньорство с местните власти и Програмата е само първата стъпка в тази посока.

Обратната връзка за старта на реформата от местните власти е изключително добра.

„Аз съм изключително доволен, че имаме възможност по тази Програма сами да преценяваме с кои туроператори и пазари да работим. Немският пазар е основен наш фокус, защото там имаме традиции. Варна участва с два проекта, те са свързани със създаването на различни продукти – спа, уикенд и балнеотуризъм. Все насоки свързани с разширяването на крилата на сезона и привличането на целогодишен туристопоток“, подчерта кметът на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори.

По „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“, кандидатствалите общини от област Варна, получиха финансиране от близо 2 млн. лв.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
916 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.01.14 | 01:25

7
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.01.13 | 23:21

6
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

2024.01.13 | 19:44

5
Може, може и вие управляващите го доказвате всяка година!
Ленчето

2024.01.13 | 19:10

4
Ми реши ги тогава ма стрино

2024.01.13 | 19:08

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo
Мишо лозенец

2024.01.13 | 18:44

2
Колко приличаш на моята светла същата изрусена грозотия
Емѝ...ДУХАМ на ЛЮЛЯКА, -МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.01.13 | 18:42

1
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!

Добави коментар

Водещи новини