Гърция ще внася работна ръка от трети страни

  • 03 януари 2024 11:03

  • 842
  • 2
Гърция ще внася работна ръка от трети страни
© Novini.bg/ Canva

Гърция търси решение за липсата на работна ръка и възнамерява да внася работници от трети страни, макар че националистите в парламента са против влизане на хиляди чужденци в страната.

Около 300 хиляди работници не достигат в Гърция основно в строителство, селско стопанство и туризъм. Министърът по миграцията Димитрис Кайридис съобщи, че се водят преговори с няколко страни за официално приемане на работници от Индия, Молдова, Грузия и Бангладеш.

Договорите са за до 10 хиляди души, предаде БНР.

По-скъпа празнична вечеря в ресторантите в Гърция за Бъдни вечер и Коледа

В същото време след промени в закона Гърция позволи и на нелегалните мигранти да работят в сектори, където има нужда от работна ръка. Правителството предлага и легална работа на 25 хиляди украинци, които са получили убежище в страната.

Фермерите съобщават, че традиционните преди години сезонни работници от България и Албания са се насочили за работа към други европейски страни с по-добро заплащане и условия.

Според националистическите партии в парламента правителството води грешна политика по отношение на нелегалните мигранти като им предоставя алиби за влизане в страната и в Европейския съюз.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
842 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.03 | 13:13

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Снежко Снежев

2024.01.03 | 11:51

1
Малаките да се обърнат към дойчовците... те ще им я дадат безплатно:)))!

Добави коментар

Водещи новини