Ски зоната в Пампорово отваря със символична цена на дневната лифт карта

  • 15 декември 2023 07:31

  • 1146
  • 1
Ски зоната в Пампорово отваря със символична цена на дневната лифт карта
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Пампорово отваря ски зоната със символична цена за дневната лифт карта от 5 лева. Сезонът в Пампорово започва с пускането на нов модерен шестседалков лифт. Ще бъде отбелязана и 90-годишнината от основаването на курорта.

Ски сезонът ще бъде открит с водосвет в присъствието на министъра на туризма Зарица Динкова, днес следобед на долна станция на новия шестседалков лифт на ски център "Малина".

Започва зимният сезон в Боровец и Пампорово

Натрупаната в последните дни снежна покривка и допълнително произведения изкуствен сняг дават възможност ски зона Пампорово да отвори, като цената на лифт картата за всички възрасти ще бъде символична само 5 лева. Най-голямата придобивка тази година в Пампорово – изцяло нов модерен шестседалков лифт, ще направи първия си оборот тази сутрин, давайки символичен старт на сезона, като превози най-нетърпеливите от "Малина" до връх Снежанка само за 6 минути.

Въжената линия представлява чисто ново съоръжение с капацитет 3000 души на час, което притежава най-модерната технология на задвижване, значително намаляваща шума, и пътека за подреждане на пътниците с цел по-плътно запълване на местата, както и комфорт и бързина при качването. Лифтът е подходящ както за начинаещите скиори, така и за опитни и ще облекчи значително туристопотока на ски център "Малина".

Прогнозата за понижаване на температурите в следващите дни предвещава поетапно отваряне на цялата ски зоната за Коледа. През новия зимен сезон предстои да отвори още обновената южна ски зона, допълнително подсилена с оръдия и мощности за заснежаване, както и нов детски снежен парк на ски център "Малина".

С отварянето на ски зоните стартира възможността за ползване на ски карти "Select", които се активират при първото преминаване през който и да е от турникетите в ски зоната през сезона. Лифт картите без фиксирана дата могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на www.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.

От утре влизат в сила редовните цени на ски услугите за новия зимен сезон 2023/2024, като цената на дневна лифт карта е 90 лева за възрастен, 72 лева за младежи до 17 години и 54 лева за дете до 11 години.

Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември. Цената на дневната лифт карта за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лева за възрастен, 52 лева за младеж и 39 лева за дете до 11 години. Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато е отворена, както и ски бусовете между двете зони сутрин и следобед.

На сайта на курорта могат да бъдат закупени както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена от 110 лева за възрастен, 92 лева за младеж (12-17,99 години) и 66 лева за дете (7-11,99 години). Лифт картите могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и на касите, а оборудването във всеки един от гардеробите на "Пампорово" АД в курорта.

През месец януари за първи път в историята си Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на Международната федерация по ски FIS. Състезанието, което ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков. Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 11:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини