Банско е в очакване на хиляди студенти за празника

  • 08 декември 2023 10:19

  • 756
  • 1
Банско е в очакване на хиляди студенти за празника
© Novini.bg/ Canva

Студентите отбелязват своя празник. Банско е в очакване на хиляди гости. Заради засиления трафик над 600 екипа на полицията следят за спазването на правилата по пътищата. 

Зимният курорт остава предпочитан за студентите. Някои пристигнаха още вчера, а днес се очакват над 4000 души. Повече от 40 души на терен се грижат за тяхното посрещане.

„Всички, които са тук от вчера, започнаха с празника, продължават днес и утре. Нашата агенция има малко над 4000 души. Вчера пристигнаха около 400, а всички останали – днес. Нашата програма неслучайно носи името „48 часа 8 декември“. Нонстоп имат активности, посрещаме ги, настаняваме ги, правим им welcome party, празнична вечеря, дискотеки с изпълнители. Имаме 29 хотели и заведения, в които ще бъде отпразнуван 8 декември“, каза Зорница Танева, която е туроператор.

Дерогацията за внос на руски нефт не оказва влияние на цените на горивата, смятат експерти

Заради студентския празник се очаква и по-тежък трафик в някои райони. Повече от 630 екипа са на крак и ще следят за пияни и дрогирани шофьори. 

„Не само в столицата и "Студентски град", но и където има хижи, хотели. Във всички райони, в които се очаква да има засилено присъствие на студенти. Повече от 800 технически средства по отношение на алкохола и над 130 технически средства за установяване на употреба на наркотици“, каза гл. инспектор Мария Ботев от отдел „Пътна полиция“.

Над 270 камери ще следят за скоростта на шофьорите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
756 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тишо

2023.12.08 | 11:35

1
Любимото ми място за 8 декември, а и за ски по принцип.

Добави коментар

Водещи новини