Зарица Динкова: Уикенд туризмът е все по-популярен сред чуждестранните туристи

  • 03 декември 2023 15:01

  • 1007
  • 2
Зарица Динкова: Уикенд туризмът е все по-популярен сред чуждестранните туристи
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Получихме много добри оценки за стартирането на пилотната програма за финансиране на Черноморските общини. Още през септември започнахме разговори и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, за да се подготвим за сезона". Това заяви в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор, съобщиха от министерството.

„Туризмът е международен бизнес. От голямо значение е как се промотира държавата като солиден партньор. Международните доклади посочват, че България е сигурна дестинация, каквито са и вътрешните данни. Уикенд туризмът представлява все по-голям интерес. Според туроператорите редовните линии също са пълни с пристигащи за почивните дни за следващите месец" отбеляза министър Динкова.

Тя каза, че се работи в посока за подпомагане на бизнеса с промотиране на дестинацията. България предлага широко ветрило на оферти според различните финансови възможности на потребителя. „Данните показват, че има ръст от 10% на туризма от предходната година и 5% от 2019 г. Българският туризъм е изцяло възстановен – той е устойчив и все по-ценен. Туризмът е и витрината на една икономика“, посочи Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

„Водим добър диалог с представителите на зимните ни курорти. Очакваме активен зимен сезон с туристи от съседните пазари, също и от Великобритания, Ирландия, Италия и др. Стремим се чрез иновации да изградим модерен зимен туризъм. Работи се и в инвестиране и на регионалните брандове – в Родопите, Розовата долина и други“, отбеляза министърът на туризма.

Румен Драганов потвърди: Очаква се един много добър зимен сезон

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1007 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.03 | 19:04

2
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
ползвател

2023.12.03 | 18:24

1
онова зад/до нея - "придружителка" ли е ?!

Добави коментар

Водещи новини