Министър Динкова разговаря с китайския посланик

  • 01 декември 2023 20:09

  • 419
  • 1
Министър Динкова разговаря с китайския посланик
© Министерство на туризма

Министерството на туризма ще работи в посока на разширяване на съвместните инициативи за засилване на туристическия обмен и инвестиции.

Това каза министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор на среща с Н. Пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България. През последните години се отчита сериозно развитие в традиционно добрите взаимоотношения между двете страни. Изключително конструктивна беше и проведената наскоро среща с делегацията от провинцията Дзянси. В момента се обсъждат детайлите за договореното по време на разговорите. Основната цел е увеличаване на посещенията на китайски туристи у нас чрез разработването на специални оферти, които да предлагат комбинирани туристически пакети, като например Фестивалът на розата и този на киселото мляко.

„Създаването на съвместни туристически продукти за далечни пазари, сред които и Китай, е наш дългосрочен приоритет и ще работим все по-активно в тази посока с гръцките си колеги. Фокус за нарастването на популярността на България в Китай поставяме и от разгръщането на дигиталната туристическа реклама в китайската страна“, каза министър Динкова. 

Зарица Динкова: Туризмът е изключително важна локална политика

Н. Пр. Дун Сяодзюн поздрави Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор за отговорната работа като министър на туризма и за полаганите усилия от нейна страна за насърчаване на двустранните отношения в туристическия сектор. Той изказа впечатленията си от красотата на България и нейните културни и исторически забележителности. Посланикът на Китай посочи, че китайските туристи проявяват силен интерес към България, нейната култура и кулинария.

По време на срещата стана ясно, че дестинация България ще се промотира на канала на националната китайска телевизия чрез инициативата Beauty in common. От своя страна Министерството на туризма подготвя специална маркетингова стратегия за китайския пазар.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 21:27

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини