На 16 декември в Банско откриват зимния туристически сезон

  • 23 ноември 2023 14:48

  • 331
  • 1
На 16 декември в Банско откриват зимния туристически сезон
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В последните години работим добре с Община Банско, която ни делегира изграждането на туристическата стратегия на Банско за последните седем години, подкрепя участията ни в туристическите борси и виждаме как интересът към Банско се засилва, сподели за Радио Благоевград Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес – Банско.

Тя съобщи, че официалното начало на новия зимен сезон ще бъде даден на 16 декември 2023 година.

Посрещаме Нова година в чужбина за под 1000 лв.

„Отчетохме едно прилично лято, летен туристически сезон с добри доходи и се надяваме така да продължи“, каза още Зорка Тумбакиева и посочи, че недостигът на работна ръка е била основната тема на съвместното заседание на Управителните съвети на Съюза на туристическия бизнес – Банско и град Сандански.

„Работим в тясно сътрудничество с колегите от град Сандански, защото смятаме, че трябва да се развиваме като регион и трябва да предлагаме на туристите преживявания, които са на близки дестинация и са интересни за тях."

Според експерта, обединението на туристическите сдружения е много важно, за да може регионът да се рекламира по-добре и да се предлага по-сериозен туристически продукт. Браншът се надява отпадането на израелския пазар да бъде компенсиран с туристи, най-вече от европейските страни.

„Трябва да свикнем, че маржът на печалбата ще бъде все по-малък. Надявам се хората да разберат, че качествената туристическа услуга струва пари и да могат да си я позволят“, каза още Зорка Тумбакиева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ади

2023.11.24 | 11:01

1
Любимото ми време от годината идва. На 16 съм в Банско, няма как. Топ ще е, както винаги.

Добави коментар

Водещи новини