Зарица Динкова: България се затвърждава като ключова спортна дестинация

  • 11 ноември 2023 20:19

  • 1006
  • 2
Зарица Динкова: България се затвърждава като ключова спортна дестинация
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

България се затвърждава като ключова спортна дестинация. Министерството на туризма е сигурен и надежден партньор при провеждането на редица световни спортни събития. Това каза министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор на откритото първенство по тенис Sofia Open.

„Международният турнир дава възможност на София, а и България да се превърнат в дестинация на световния тенис елит. По този начин привличаме туристи, които могат да се запознаят с културата и различните туристически обекти и атракции, които предлага столицата ни.“, отбеляза министър Динкова.

Зарица Динкова: Туризмът е изключително важна локална политика

За осми път България е домакин на турнир от календара на Световната асоциация на професионалните тенисисти (АТР). Тенисът е атрактивен за младите хора и деца от цял свят и през последните години увеличи значително своята популярност в страната ни.

Sofia Open 2023 се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София" и зала „София", като домакин е Българската федерация по тенис (БФТ).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2023.11.12 | 03:47

2
Супер тамън Цвети ще може да го пипа в центъра на меко и топло с добра озвучителна система.
Kuntz

2023.11.11 | 22:27

1
То Спортът отдавна умря :/

Добави коментар

Водещи новини