Зарица Динкова: Туризмът е двигател на икономическото развитие и ние ще работим за развитието на сектора

  • 20 октомври 2023 15:56

  • 829
  • 2
Зарица Динкова: Туризмът е двигател на икономическото развитие и ние ще работим за развитието на сектора
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор участва в 120-а сесия на Изпълнителния съвет на СОТ, която се провежда в рамките на 25-а сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Самарканд, Република Узбекистан, съобщиха от Министерството на туризма.

„България е мотивирана да работи за просперитета на сектора с прилагане на прагматичен, ефективен и приобщаващ подход, чрез който да се реализират целите на Организацията. Ще продължим работата си в посока за по-устойчив и достъпен туризъм, което ще повиши ефективността на сектора. Туризмът е двигател на икономическото развитие и мост между различните народи и култури по света“, заяви министър Динкова.

От името на България тя изрази благодарност към UNWTO и държавите членки за доброто сътрудничество през последните няколко години на трудни за индустрията времена. „Благодаря и на нашия любезен и отдаден домакин Узбекистан и екипа за прекрасното посрещане и организация“, допълни министър Динкова.

Зарица Динкова: България има своя глас и директно ще участва във формирането на политики, проекти и сътрудничества

По време на сесията официално бяха приветствани новите членове на Изпълнителния съвет и бяха официално утвърдени новите членове в Комитета по бюджет и програма, Комитета по въпросите на асоциираните членове, Комитета по статистика, Комитета по туризъм и конкурентоспособност, Комитета по туризъм и устойчивост и Комитета по онлайн обучение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
829 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тая е по-тъпа

2023.10.21 | 13:01

2
и от Божинката. Ама само тя си знае.

2023.10.20 | 22:46

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини