Националният борд по туризъм с остра позиция до Зарица Динкова

  • 19 октомври 2023 13:16

  • 893
  • 1
Националният борд по туризъм с остра позиция до Зарица Динкова
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Националният борд по туризъм следи с тревога развитието на конфликта в Близкия изток в резултат на терористичната атака към Израел от 7 октомври 2023 г. На лице е тенденция за задълбочаване на напрежението и разширяване на периметъра от засегнатите страни чрез провокации към Белгия, Франция, Германия, Турция и други. 

За съжаление до този момент Министерството на туризма не е инициирало провеждане на заседание на Националния съвет по туризъм или работна среща, на която да бъде обсъдено развитието на кризата от гледна точка на интересите и проблемите на българския туристически бизнес, се посочва в позиция от борда, на който изпълнителен директор е д-р Полина Карастоянова.

Сигурността е фундаментална предпоставка за туристическата индустрия и тази политическа конфронтация има пряко негативно отражение към нормалните процеси, свързани с индивидуалните и организирани пътувания. Туристическият сектор в България вече е засегнат двупосочно развиващата се проблемна ситуация: от една страна - практическата невъзможност да бъдат осъществени планираните пътувания на израелски туристи към България и от друга страна - несигурността на българските граждани по отношение на планираните пътувания към страните от засегнатия регион. 

Динкова: Предприехме действия за сигурността на израелските туристи у нас

Националният борд по туризъм предлага на Министерството на туризма създаване на комуникационен щаб от подготвени експерти, които са способни адекватно, интелигентно и професионално да комуникират по темата в защита на обществения интерес.

Предложението се подкрепя и от нашите асоциирани партньори: Българска асоциация на заведенията, Българско конгресно бюро и Българска туристическа камара. Националният борд по туризъм е най-голямата работодателска организация в сектор Туризъм и представлява обединеният интерес на основни инвеститори в областта на туристическата индустрия и свързаните с нея отрасли в икономиката.

Националният борд по туризъм е конструктивен партньор и взаимодейства с всички държавни институции, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответна законова регламентация за развитието на туристическата индустрия в България. Националният борд по туризъм е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ, „Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес“. Националният Борд по Туризъм също така е и единствената българска организация член на UNWTO, Световната организация по туризъм към ООН.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.19 | 14:09

1
Без среща няма как да искат пак едни пари компенсация. Горките бедни хотелиери, пак няма да има последен модел порше за метресите.

Добави коментар

Водещи новини