Зарица Динкова откри в София фестивалът Urban Wine Fest

  • 30 септември 2023 16:27

  • 1240
  • 4
Зарица Динкова откри в София фестивалът Urban Wine Fest
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор откри в София фестивалът Urban Wine Fest. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

„Българските вина особено в средния и високия си клас са конкурентноспособни и могат да се съревновават на международния пазар. Подкрепям изцяло политиката за популяризиране на винения туризъм, който е важна част от културното ни наследство и промотира България като четирисезонна дестинация“, каза министър Динкова. 

Зарица Динкова: България е топ дестинация за полски туристи

Тя отбеляза, че са разработени 12 винени маршрута, първият, от които е открит в Мелник. Предприети са действия за поставянето на указателни табели, което ще е ориентир за посетителите и ще даде тласък за повече посещения. В момента 80 фирми практикуват винен туризъм, като 22 предлагат и настаняване.

Министерството на туризма насърчава и развива алтернативните винено-кулинарни преживявания като съществена част от туристическия профил на България. По повод Международния ден на мавруда през октомври виненият фестивал ще се проведе и в градовете Велико Търново, Варна и Пловдив.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1240 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.30 | 17:02

2
Тази е хубавка

2023.09.30 | 18:14

3
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy
СПЕЧЕЛИ ОТ РЕАЛНИТЕ СПОРТИСТИ, ФЕНОВЕ 11999

2023.10.02 | 01:40

4
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини