Опашки се извиха и за лифтовете на Витоша

  • 04 август 2012 20:33

  • 2068
  • 1
Опашки се извиха и за лифтовете на Витоша
©

В началото на месец август и след осеммесечно прекъсване и за радост на малки и големи Драгалевският и Симеоновският лифт се завъртяха.

Туристите си отдъхнаха, че Витоша отново ще бъде достъпна и веднага се стекоха на опашки пред съоръженията. Пред двата лифта от сутринта има опашки. Парапланеристи, байкаджии, туристи и дори такива, които просто искат да се повозят.

Ето какво споделиха някои от тях пред БНТ: "Това е едно усещане, което като дете съм го изпитвала, сега го изпитвам по същия начин"; "Удобно е за децата и много интересно"; "Най-после са се разбрали кой да го пусне. Дойдохме чак от провинцията да го изпробваме новият лифт".

В края на юли Държавната агенция за технически надзор заключи, че двата лифта са изправни и те тръгнаха. От фирмата, стопанисваща съоръженията, казаха, че има още работа по почистване на просеките. Имахме и други въпроси, но от "Витоша ски" обясниха, че се въздържат от изяви пред медиите до провеждане на нова среща с кмета Фандъкова.

За туристите обаче това е без значение. E имаше и такива, които заради неуредици в градския транспорт не са успели да се възползват от лифтовете.

Стотици столичани предпочетоха хладината и спокойствието на Витоша през днешния съботен ден. Те останаха приятно изненадани от факта, че Симеоновския и Драгалевския лифт ще работят през всички почивни дни до края на лятото.

Според планинските спасители от доста време не е било такова гъмжило в планината.

По думите на Радко Марков, началник на отряд София на ПСС към БЧК, спасителите са на пост. Готови са, групата, която дава дежурства е на място, така че, ако се наложи, ще помагат.  

Спасителите обаче побързаха да напомнят, че в планината се ходи с туристически обувки и подходящи дрехи, шапка и зареден телефон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2068 1

Коментари 1

Добави коментар
герберясъл комунист лизач

2012.08.15 | 17:08

1
Миии, да минем на купони за лифта.

Добави коментар

Водещи новини