Премиерът Донев се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм 

  • 31 май 2023 18:35

  • 480
  • 0
Премиерът Донев се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм 
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) Зураб Пололикашвили, съобщиха от правителствената информационна служба.

Г-н Пололикашвили  е в България по повод 68-ата Среща на Регионалната комисия „Европа“ на СОТ, която се провежда в София от днес до 2 юни. Страната ни за втори път е домакин на престижното събитие, което допринася за популяризирането на имиджа на България като туристическа дестинация. 

Министър Илин Димитров: Летният сезон ще е рекорден

В срещата премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили обсъдиха приоритетите на България за развитие на туризма. Министър-председателят Донев подчерта, че една от важните цели на правителството е възстановяването и връщането на туризма на пътя на растежа и конкурентоспособността. В тази връзка двамата събеседници отбелязаха, че по данни на СОТ България е сред най-добре възстановяващите се дестинации през първото тримесечие на 2023 г. спрямо предпандемичната 2019 г. по отношение на брой туристически посещения – с ръст от 27%. Генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили акцентира върху потенциала на България за развитие на туризма както в традиционни, така и в нови области. 

Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. заяви още, че България споделя визията на СОТ за туризма като двигател на икономически растеж, приобщаващо развитие и екологична устойчивост и утвърждаването на конкурентни туристически политики. Министър-председателят потвърди, че страната ни е убеден защитник на ролята на туризма като инструмент за укрепване на мира и развитието в контекста на безпрецедентните глобални предизвикателства. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини