Илин Димитров: 23% повече туристи у нас от рекордните стойности преди пандемията

  • 22 април 2023 11:17

  • 644
  • 0
Илин Димитров: 23% повече туристи у нас от рекордните стойности преди пандемията
© Булфото (архив)

Статистиката сочи, че от декември 2022 г. до април 2023 г. туристите у нас са били с 23% повече, отколкото през 2019 и 2020 г. Броят преди пандемията от COVID-19 беше рекорден. Това заяви в студиото на "Събуди се" министърът на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

Той допълни, че прогнозите и за летния туризъм у нас са обнадеждаващи: „Данните, които имаме от летищата, са категорични в тази насока – 20% ръст се очаква от полетите през миналата година”. Димитров е категоричен, че България се е възстановила от кризата, причинена от коронавируса и вече очаква само ръст.

Плановете на ресорното министерство е да привлекат българския турист.

Бъдещи кадри в туризма показаха на какво са способни на състезание в Добрич

„Работим активно с бизнеса – културни маршрути, минерални източници, СПА курортите ни. Изключително важно е да имаме широка палитра от продукти”, каза още министърът.

По думите на Димитров у нас има недостиг на около 30 000 работници в сферата. Той обаче обясни, че в дългосрочен план не се очаква криза, тъй като у нас се обучават повече готвачи, отколкото IT специалисти. „Проблемът тук е да ги задържим в сектора”, подчерта той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини