Допълнителни медицински екипи по Черноморието това лято

  • 29 март 2023 18:28

  • 393
  • 0
Допълнителни медицински екипи по Черноморието това лято
© Министерство на туризма

Подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по Северното и Южното Черноморие. За това се договориха на среща министърът на туризма Илин Димитров и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Инициативата се осъществява съвместно със съдействието на местната власт по Черноморието и академичната общност в морските градове. Министър Меджидиев уточни, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през летния туристически сезон е обсъждан с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Министър Димитров благодари за съдействието и доброто партньорство от страна на д-р Меджидиев, както и за неговото разбиране на процесите в туризма. 

България получи приз “Най-добра дестинация за региона на Балканите“ за 2023 г.

„Сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга“, изтъкна министър Димитров.

Министерството на здравеопазването полага огромни усилия, за да подсигури медицинска помощ в отдалечените и малки населени места. Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон, разясни министър Меджидиев.  

Осигуряването на допълнителни екипи беше една от първите стъпки, които предприе служебният кабинет още при встъпването си в длъжност миналото лято. В началото на август десет спешни медицински екипа бяха командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ. 

Владимир Василев
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини