Гаранционен фонд ще обезщетява пострадали от туроператори туристи

  • 28 март 2023 12:39

  • 404
  • 0
© Novini.bg

Анализирани са модели от Германия, Великобритания, Дания, Полша. Изготвен е подробен доклад и са направени консултации с НАП и НСИ. Идеята е да предложим базисен модел с три стълба, който да е основата на този Туристически Гаранционен фонд. Това не е финален вариант. Свързано е с много промени в закони и редовен кабинет, но работната в туризма не трябва да се прекратява, а да върви. Имаме да удовлетворим исканията на три страни: държавата, бизнеса и потребителите, за да са сигурни, че когато са платили екскурзия, могат да пътуват. Това заяви на брифинг министърът на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на

Във ведомството бе представен идеен проект на първия по рода си задължителен Туристически Гаранционен фонд, който да обезщетява пътуващите в случаите на неизпълнение на поетите ангажименти от страна на туроператори и да обезпечава отговорността на туроператорите, в контекста на Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 г.

Нелоялните търговски практики обсъди министърът на туризма с представители на ОБТ

Целта е да бъдат създадени справедливи условия за бизнеса и на национално ниво да се реализира по-добра защита за крайните потребители на пакетни туристически услуги. В обхвата на Гаранционния фонд влизат потенциални възможности за обезщетение след отказ на резервации при пакетните пътувания, както и защита срещу несъстоятелност и неплатежоспособност на туроператорите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини