Международен пътеводител ни включи в световния топ 10 за нискобюджетен меден месец

  • 26 януари 2023 20:25

  • 598
  • 1
Международен пътеводител ни включи в световния топ 10 за нискобюджетен меден месец
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"България не е най-очевидният избор за меден месец, но не е скъпа дестинация независимо от сезона", така международният пътеводител "Лонли планет" представя страната ни, която е включена на осмо място в класацията му за "10 от най-добрите места за нискобюджетен меден месец през 2023 г." в света, предаде БТА.

Столицата София има с какво да заинтересува любителите на градския живот с кипящата си културна сцена, където  билет за най-добрите представления в Софийската опера и билет може да се намери за по-малко от 10 долара.

"Любителите на слънцето могат да полентяйстват край Черно море: мек пясък, бира за около 2 долара - какво да не му харесаш?", отбелязва изданието.

Почитателите на зимата могат да се отправят към най-изгодните места за каране на ски в Европа: Банско и Боровец имат писти за всички нива скиори, както и семейни пансиони, задушевни таверни и (благодарение на евтината бира) прекрасни места за отдих след карането на ски, са забелязали авторите на класацията.

Изданието препоръчва на читателите си, които искат да покарат ски евтино и са доволни и от базови съоръжения, Витоша, която е едва на 10 км от София.

Британски таблоид: Забравете крайбрежието на България и ордите от туристи - посетете вътрешността на страната

На първите три места в класацията за младоженци, които не желаят да харчат много след големите разходи около сватбата, са Мароко, Индия и Португалия. 

Novini.bg
598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПРОПУСНАЛИ СА

2023.01.27 | 08:37

1
КУЧЕШКИТЕ Г О В НА С КОИТО Е ОСЕЯНА СОФИЯ :) АРХИТЕКТУРНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ! :)

Добави коментар

Водещи новини