Черна гора отчита много добро начало на зимния сезон

  • 06 януари 2023 10:25

  • 344
  • 0
Черна гора отчита много добро начало на зимния сезон
© Pixabay

Според Национална туристическа организация (НТО) на Черна гора зимният туристически сезон в страната започна много добре, ако се съди по броя на пристигналите туристи за новогодишните празници и резервациите за предстоящия период, предаде черногорската агенция МИНА.

Според Милена Вуйович от НТО телевизионното отразяване от събитията в новогодишната нощ показа колко успешен е тазгодишният зимен туристически сезон.

Статистиката, предоставена на НТО всеки петък от местните туристически съвети, сочи, че на 30 декември в Черна гора имаше около 24 000 туристи, с около 122% повече в сравнение със същия период на 2021 г., каза Вуйович пред агенция МИНА.

По думите ѝ традиционно с най-много посетители е Будва, следвана от други посещавани градове като Бар, Херцег Нови, Колашин, Тиват и Котор.

Преговорите за съставяне на ново правителство в Черна гора се провалиха

Говорейки за централната част на Черна гора Вуйович каза, че в момента в Подгорица има 60% повече туристи отколкото през 2019 г.

Сезонът започна много добре и туристическият сектор е доволен от резервациите за предстоящия период, добави Вуйович, цитиран от БТА.

Тя добави, че туристите проявяват голям интерес и към северната част на страната, но ситуацията там е несигурна, тъй като туризмът в района разчита твърде много на снежната покривка.

Последвайте канала на

Владимир Василев
344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини