Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация: Спешно да се назначат повече търговски аташета

  • 26 август 2022 14:10

  • 408
  • 0
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация: Спешно да се назначат повече търговски аташета
© Novini.bg/Canva

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) апелира за назначаване на повече търговски аташета, като подчертава, че те са представителите на българския бизнес зад граница.

"Недопустимо е над 60 на сто от постовете за СТИВ-ове зад граница да са вакантни, а страната ни да няма търговски представители в огромни икономики като САЩ, Индия и Китай, както и в страни, които са основни и потенциални туристически пазари за България. За туризма търговските и културните ни аташета са много важни, особено предвид малкия брой на туристическите аташета зад граница", заявяват от асоциацията в съобщение до медиите.

От организацията посочват, че резултатите при наличие на добри търговски аташета са видими, като дават за пример СТИВ-а ни в Румъния Ивайло Маринов, който получи награда за най-активно привличане на инвестиции от съседната страна. Румъния е и сред основните туристически пазари.

Ваучерите за туристически услуги - най-често задаваните въпроси и техните отговори

От БХРА наблягат на факта, че голяма част от настоящите търговски аташета работят добре не само за привличане на чужди инвестиции, но и за промотиране на България като туристическа дестинация. Като добър пример в тази насока от организацията посочват работата на екипа в Германия и усилията на дългогодишните служители в него под ръководството и на посланика на Република България в Германия Н.Пр. Елена Шекерлетова.

"Категорични сме, че назначаването на повече млади, активни и комуникативни служители в търговските ни служби зад граница ще доведе и до по-добри резултати за български туризъм, особено ако те придобият при работата си уменията на по-опитните си колеги да привличат инвестиции и да промотират успешно България като туристическа дестинация", заключват от БХРА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
408 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини