Илин Димитров: Ще направим рекламна кампания за привличане на повече туристи и удължаване на летния сезон

  • 10 август 2022 08:18

  • 611
  • 3
Илин Димитров: Ще направим рекламна кампания за привличане на повече туристи и удължаване на летния сезон
© БНТ

Намираме се в пика на летния сезон, където и цените са най-високи. 70% повече приходи спрямо 2021г., дали е достатъчно все още не можем да кажем. В края на сепетемви ще имаме точна информация, но нещата са обнадеждаващи. Това каза служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Реално може би се различава картината, тъй като приходи не означава печалба, но от редица пазари имаме сериозно увеличение в броя на туристите, които посещават България. От Румъния са скочили двойно, от Обединеното кралство са 10 пъти повече, увеличение има от пазарите в Израел, Полша, Чехия, Гармания. Нетните показатели са по-високи в пъти в сравнение с миналата година, като приходите, които очакваме са 70% повече спрямо същия период на 2021 г., добави министър Димитров. 

Служебният министър уточни, че от Министерството на туризма ще направят всичко възможно да се удължи максимално сезона и ще започне активна кампания на близки пазари, а и на българския пазар, за да могат хората от държавите около нас да се насладят на един хубав и топъл септември.

Относно свлачището в Балчик, където пострадаха двама души, Димитров посочи, че в петък ще отиде на място, за да напарви инспекция. И добави, че от видяни до момента видеокадри няма нанесени щети на плажа.  

Свлачище затрупа двама души и заведение край Албена

Министърът на туризма коментира и туристите от Русия. 

До края на юни в България са дошли над 50 000 руснаци, главно собственици на имоти. Понеже в момента транспорът е затруднен, те плащат хиляди евро, за да минат през Истанбул и да дойдат в България. Имаме и руски туристи, които нямат имоти и апартаменти. Според мен този пазар не е загубен, посочи Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.  

По думите му можем да напрвим хубава рекламна кампания и да се обърнем към близките и средни страни. 

Имаме изходящ турзимъм като най-желаните дестинации са Гърция и Турция. Данните сочат, че има над 3.5 млн. пътувания. Екзотични дестинации почти няма - под 10 000 са пътуванията там. Никога не съм им гледал на Гърция и Турция като конкуреция, а като партньори. От тях може да се учим. Работим активно с тях. Има разлика в цените, но тя не е толкова голяма. Освен това в Гърция и Турция летният сезон е 8-9 месеца, а при нас е 4 и е нормално да е по-скъпо при нас, отбеляза още служебният министър на туризма. 

Служебният министър на туризма: Приоритет е нормалното протичане на летния сезон

Той коментира и приемането на бежанци от Украйна. 

Днес в България са влезли малко над 25 000 души, а за целия период на конфликта над 410 000 души. Програмата за техния прием беше продължена до края на септември. Искаме да изчакаме и да видим накъде отиват военните действия. Интеграцията върви добре, над 7 000 от бежанците вече работят. Ще изчкаме до края на август, да видим как се развива ситуацията и тогава ще направим становище. Ще вземем решение максимално бързо. Ако намаляват бежанците това е добър показател, допълни още Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тато

2022.08.10 | 11:34

3
Кой идиот си спира газта и турист потока само, за да го потупа по главата големия краварски брат? Вече станахме не слуги, ами програмирани послушковци.
Анонимен

2022.08.10 | 10:46

2
Божеее какви глупаци имало.
ббб

2022.08.10 | 09:38

1
Младеж ако са ти свършили хапчетата ще ти изпратя безплатно

Добави коментар

Водещи новини