Румен Драганов: Българите по Черноморието са много повече от миналата година

  • 05 юли 2022 17:57

  • 1415
  • 1
Румен Драганов: Българите по Черноморието са много повече от миналата година
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

В последните години Руското посолство няма много работа по издаването на визи. В момента имаме руски туристи, те не са занулени. Те идват у нас от Турция, от Дубай, има със смесени бракове. Въпросът е, че не можем да имаме икономическа изгода чрез руския пазар. Това заяви директорът на Института за оценка и анализи в туризма Румен Драганов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

По думите му в България в момента има около 80 000 украинци. „Част от тях са като туристи, т.е. те си плащат и са със специален статут на ЕС. Има и други групи украинци у нас, които работят и такива, които не могат да работят, защото са деца“, обясни той.

Над 80% спад на руските туристи у нас

Румен Драганов каза още, че е пълно с българи по морето. „Те са много повече от миналата година. Въпреки, че е 14% по-малко от това пикът, който е бил през 2019 г.“, посочва той

„Българският пазар се развива много динамично. Българите непрекъснато пътуват. Има ръст на пътуванията в чужбина, можем да задминем дори върха от 7 млн., излезли в чужбина по различни причини“, прогнозира Румен Драганов.

 

Мая Йорданова
1415 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 19:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини