Дългият великденски уикенд изпълни с гости крайбрежието на Охридското езеро

  • 23 април 2022 23:45

  • 1408
  • 0
Дългият великденски уикенд изпълни с гости крайбрежието на Охридското езеро
© Булфото (архив)

Пълни кафенета и ресторанти, движение по главната улица и кея. Това е картината на дългия празничен уикенд в най-големия туристически център в страната – Охрид, предаде агенция МИА за БТА.

Туристите от съседните страни са най-много по бреговете на Охридското езеро, но не отстъпват и местните гости. С намаляването на КОВИД мерките се засили интересът за почивка на Охридско-стружката ривиера. Бавно, но сигурно се връща блясъкът на годините от преди пандемията.

Охрид все повече прилича на годините от преди пандемията, натоварен, с пълни ресторанти и кафенета, а след повече от две години се виждат доволни хора без маски, отбелязват охридчани.

За първи път обаче тази година за Великден магазините на охридската и стружката чаршия ще останат затворени, заради новото законово решение неделя да бъде неработен ден.

Капацитетът за настаняване в хотелите на Охридско-стружката ривиера е запълнен на 40 до 50 процента, предимно с чуждестранни гости, информира председателят на Асоциацията на хотелиерите (ХОТАМ) Кръсте Блажески. По-малките хотели и частните хазяи са по-запълнени, но част от гостите се настаняват в собствени уикенд апартаменти.

Според Блажески най-многобройни от организираните гости за Великден в хотелите на ривиерата са българите и гърците, а не са малко и индивидуалните посещения на туристи от Сърбия и Албания.

Охрид отчита най-слабия туристически сезон от десетилетия

Великден и предстоящите първомайски празници, както и Рамазан байрам, ще върнат блясъка на ривиерата и ще вдъхнат надежда за успешен туристически сезон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини