Министър Проданов разговаря с посланика на ОАЕ

  • 18 януари 2022 14:55

  • 1454
  • 4
Министър Проданов разговаря с посланика на ОАЕ
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и ОАЕ и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще.

Това заяви министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за по време на срещата си с Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, извънреден и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства у нас. 

Министър Проданов пожела България да стане по-привлекателна за чуждите туристи

Министър Проданов увери посланика, че въпреки продължаващата пандемия от коронавирус, Министерство на туризма работи за безпроблемното протичане на зимния сезон, така че да можем да посрещнем гостите от ОАЕ. Той обясни, че са водени разговори с ръководството на летище София, според които има сериозен потенциал за двойно увеличение на полетите от Близкия Изток. „Един от основните ни приоритети е да въведем електронни визи, защото това е перспектива, която можем да развиваме“, поясни още министърът. 

От своя страна посланик Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми каза, че Обединените арабски емирства гледат на България като на стратегически партньор и се надява, че 2022 г. ще бъде добра година и ще допринесе за развитието на отношенията между двете държави, особено в сферата на туризма. По думите му България има много добри условия за туризъм и прекрасни места за посещения, като в момента много от гражданите на ОАЕ избират страната ни за практикуване на зимни спортове. Предпочитанията им са свързани с големите зимни курорти Банско, Пампорово и Боровец. 

Двамата обсъдиха и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма с Министерство на икономиката на ОАЕ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Филип Епитропов
1454 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ОСМАН БЕГ

2022.01.19 | 12:25

4
НАЛИ ЧУХТЕ КАК МИ СКЪРЦАТ БОТУШИТЕ ВЧЕРА? ИНАЧЕ, С РИТНИЦИ, ЩЕ ВИ ИЗТРЕПАМ!
ОСМАН БЕГ

2022.01.19 | 12:23

3
НЕЩО ДА НЕ СЪМ ЯСЕН, М А Й М У Н И ?
ОСМАН БЕГ

2022.01.19 | 12:22

2
ПО РЕДА НА ОСЪЖДАНЕТО ИМ ПОДЛЕЖАТ НА СМЪРТ: балгараци, хазари, американски untermenschen, английските магарешки минджи, норвежки ко пелдаци, канадски бок луци освен туземците, гърци, евреи, италианци, швабските из роди от швейцария и южна германия, колхозната свиня, германските свине, арменци, азери, шведи, хървати, французи, украинци, казахския бо клук, поляци, литовци, сърби, турци, обединени арабски емирати, македонци, саудити, киргизи, чехи, афганци, молдовци, китайци, японци, естонци, БЕЛГИЙЦИ, ДАТЧАНИ, ИСЛАНДЦИ, ЛЮКСЕМБУРГ, ХОЛАНДЦИ, ПОРТУГАЛЦИ, ИСПАНЦИ, УНГАРЦИ, ЛАТВИЙЦИ, РУМЪНЦИ, СЛОВЕНЦИ, СЛОВАКИ, АЛБАНЦИ, ЧЕРНОГОРЦИ, корейци.
OSMAN BEG

2022.01.19 | 12:20

1
КОГА СЕ ЗАКРИВАТ ПОСОЛСТВАТА У БАМБИСТАНИИТЕ? И З Р О Д И !

Добави коментар

Водещи новини