Мирослав Найденов: Не съм изцяло зад идеята "ол инклузив" да има само в хотели с 4 и 5 зве

  • 07 юни 2012 18:52

  • 1023
  • 0
Мирослав Найденов: Не съм изцяло зад идеята "ол инклузив" да има само в хотели с 4 и 5 зве
©

Има предложение на Българската агенция по безопасност на храните, да се разрешава "ол инклузив" само в хотели с 4 и 5 звезди и когато хотелите имат 3 звезди, местата за хранене да бъдат поне 60% от легловата база. Аз мога да се съобразя с определена част от мотивите на БАБХ, но не с цялата.

Това заяви в Чепеларе министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

"Смятам, че не може да бъде забранявано по никакъв начин и няма да го подкрепя това да се предлага каквато и да услуга в хотел каквато и да е звезда", категоричен бе министър Найденов. Той поясни, че хотелите затова са категоризирани и не може да им се забрани предлагането на тази услуга, защото това е част от техния асортимент.

Министър Найденов подчерта, че подкрепя предложението на БАБХ в чисто експертното им становище, че не може в хотели, когато има леглова база от 1000 легла, да има място за хранене за 30 места. Според министър Найденов, това е недопустимо, защото то е свързано с неспазване на хигиенни условия, възможности за предлагане на нискокачествена храна. Министърът отбеляза, че ще приеме предложението на Агенцията, но не в процентите, които предлагат, а в зависимост от категоризацията на хотела да се разрешава "ол инклузив" . Той поясни, че това е европейската практика, а тя е такава, че базата за хранене трябва да е около 50 % от легловата база или ако има хотел със 100 места, да може в ресторанта му да се хранят поне 50 човека, за да се предлага "ол инклузив".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини