Ще има ли промяна в условията за влизане в страната за туристите?

  • 27 ноември 2021 13:42

  • 1315
  • 1
Ще има ли промяна в условията за влизане в страната за туристите?
© Novini.bg

От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от червена зона, освен зелен сертификат, да имат и PCR тест. Това съобщи в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Вчера хотелиери от Сандански сигнализираха, че автобуси с гръцки туристи с часове стоят блокирани на границата заради новата заповед. Част от тях дори се отказват от резервациите си.

Това накара браншът да излезе с открито писмо, в което изразява опасенията си, че това ще повлияе на предстоящия зимен туристически сезон.

От 1 декември отпада изискването туристите от 14 държави от ЕС да влизат в България освен със зелен сертификат и с отрицателен PСR тест

„Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед. Днес съм разговаряла с министъра на здравеопазването. От 1 декември това изискване отпада", заяви Стела Балтова.

„Нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия, в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти, които всъщност да гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо ще се чувстват комфортно, уютно и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза”, заяви министър Балтова.

Радина Лазарова
1315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.28 | 10:06

1
Дрън дрън небивалици!Глобалната имама е разкрита .Главните ни лекари знаят отдавна всичко на си траят и трупове трупат.

Добави коментар

Водещи новини