Гонят продавачите на царевица от плажа

  • 04 юни 2012 10:15

  • 2464
  • 0
Гонят продавачите на царевица от плажа
©

Концесионерите на плажовете ще трябва да гонят продавачите на царевица и риба от териториите, които стопанисват. Това съобщи изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов.

На строг контрол ще бъде подложена и търговията на сладолед на открито. За да може сладоледаджиите да има право да продават, е необходимо временните обекти за търговия да разполагат с топла и студена вода, а количките да са изработени от инокс. У нас има регистрирани 31 предприятия за производство на сладолед, от които може да се зареждат и уличните търговци.

Разносната търговия е един от най-големите проблеми по морето всяка година, затова усилията през настоящия летен сезон ще бъдат насочени именно към тези продавачи, които нямат регистрация, здравни книжки и предлагат изключително рискови храни, каза още той.

Много пропуски в контрола по морските курорти са установили от хранителната агенция, след като миналата година институцията започна работа. Трудно се променят нагласите на търговците, сподели Войнов.
 

Последвайте канала на

2464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини