Туроператори на протест в София

  • 26 октомври 2021 15:27

  • 692
  • 3
Туроператори на протест в София
© Булфото

Туроператори се събраха на протест пред Министерството на туризма, предаде БНР. Причината за него е, че от гласувани 70 млн. лева за туризма в последния актуализиран бюджет от Народното събрание, само за 30 млн. лева има процедура, която включва и фирми от придружаващи дейности. Туроператорите настояват с министерско постановление да получат и останалите средства веднага.

По един представител на браншовите организации, които организират протеста, бяха поканени на среща в Министерството на туризма.

Ведомството прави всичко възможно до края на годината да са налични необходимите нормативни документи, с които да може средствата да бъдат разпределени, увери зам.-министър Ирена Георгиева: "Подготвили сме два проекта на постановления на Министерски съвет, с които е разработена мярката за 6-те милиона, които тези 70 са предназначени, само за туроператорите и за възстановяване на суми на клиента за неосъществени пътувания, и другата мярка, която е разработена като текст е за втори, така да се каже, 30 милиона за по-голяма част от туристическия сектор за погасяване на загуби в резултат на пандемията".

Протестиращите туроператорите настояваха с министерско постановление да получат и останалите средства веднага: 'За тях даже още не е измислена програма и не се знае по какъв начин ще бъдат раздадени те. Има едни други пари, които са остатък от последната програма за раздаване пари на клиенти – 5,2 млн. и едни 6 млн., които са отпуснати специално за туроператори.

Работата в момента е трагична, не можем да работим с всички тези COVID мерки, с цялата тази неразбория, политическа, с енергийната криза, която е в момента: "Нещата съвсем затихнаха и започнаха масови анулации също на предварително записани почивки". 

Туристическият бранш отново излиза на протест в София

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
692 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.26 | 18:09

3
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Групен Фюрера от ГЕСТАПО Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Фашиста Радев и на престъпната му фашистка хунта? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади както винаги от лайната в които ни набута фюрера Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.

2021.10.26 | 17:43

2
Хората обедняха и огладняха при фашистката хунта на ГЕСТАПОВЕЦА Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите. Целия народ пъшка и очаква със ужас новите цени на тока, газа, хляба, парното. Само Б.о.й.к.о е истински отговорен държавник ама ние забравихме това, забравихме стабилноста при неговото управление, забравихме нормалните цени на стоките и тока и вкарахме в парламента чалгата на Радев която за 6 месеца съсипа страната. Имаме шанс се поправим на 14.11.2021 г. и да дадем поне 55% на Г.Е.Р.Б и професор Герджиков - единствените които могат да ни измъкнат от лайната в които ни набута Групен Фюрер от ГЕСТАПО Р.а.д.е.в.

2021.10.26 | 17:43

1
Гаулайтер Р.а.д.е.в - чуваш ли гласът на народа? Чуваш ли ръмженето на гладния, отруден, ограбен от престъпната ти фашистка хунта народ? Осъзнаваш ли съдбата си след 14.11.2021 г.? Осигури ли си вече бягството от страната или в руското посолство след като те подбере пр.о.к.у.р.а.т.у.р.а.т.а за многобройните ти престъпления срещу държавата и народа? Чел ли си за съдбата на Мария Антоанета?

Добави коментар

Водещи новини