Туристическият бранш излиза на пореден протест

  • 22 октомври 2021 13:37

  • 702
  • 3
Туристическият бранш излиза на пореден протест
© Bulphoto, архив

"С обещания не се живее" – с това мото туристическият бранш отново излиза на жълтите павета. Протестът на туроператори и туристически агенти е обявен за 26 октомври от 11 ч. пред Министерството на туризма, предаде БНТ.

Поводът за недоволството на фирмите от сектора е заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров (РД-01-856/ 19.10.2021 г.), която ограничава дейността на икономическите субекти без съответната финансова подкрепа.

Принудени сме отново да излезем на улицата, поради бездействието на Министерството на туризма. Министър Балтова отлага в необозримото бъдеще отварянето на гласуваните от НС мерки за ликвидност в размер на 41.2 млн. лв., казват от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма”, инициатор на протеста.

От понеделник диагностицираните с антигенен тест ще получат сертификатите си

30 млн. от тях са директна помощ за туроператори, ресторантьори и хотелиери, заложени в бюджета с решение на 46-то Народно събрание от 11 септември 2021 г., други 6 млн. лв., бяха предвидени специално за туроператорите и туристическите агенти. Останалите 5.2 млн. лв. представляват неусвоената подкрепа от последната схема за възстановяване на пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 г., посочват от ОБТ.

От организацията са възмутени от липсата на воля от страна на ресорното ведомство да открие незабавно процедурата за разпределянето им.

„Отношението на Министерство на туризма към проблемите ни е безотговорно и унизително. Принудени да просим помощ, след като в продължение на година и половина не работим или работим спорадично, поемайки огромни рискове”, се казва в писмо към членовете на организацията.

Протестът на ОБТ се подкрепя от БАТА, Сдружение „Туризъм”, АБТТА и АТИБ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.22 | 19:29

3
Ахааа - ефекта на бумеранга. Миналата година фашистите на групен фюрера от ГЕСТАПО Радев гориха маски, ГЕСТАПОВЕЦА Радев говореше, че - видите ли искат да ви запушат устите, ГЕРБ били измислили вируса за да провалят гласуването, ехидничеше, че имало Шипченски и Софийски щамове. Сега какво стана бе некадърнико? Някой май ви сра в противогазите. Всичко се връща - сега вие - фашистите - сте на пангара и ще загубите позорно изборите. Отивате в затвора - усещаш ли го вече?

2021.10.22 | 19:29

2
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Групен Фюрера от ГЕСТАПО Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Фашиста Радев и на престъпната му фашистка хунта? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади както винаги от лайната в които ни набута фюрера Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.

2021.10.22 | 13:46

1
Обжалвайте заповедта! Блокирайте я с жалби, какво се разхождате?

Добави коментар

Водещи новини