Бар в Созопол работи без сервитьори и бармани

  • 26 август 2021 21:43

  • 36020
  • 2
Бар в Созопол работи без сервитьори и бармани
© pixabay

Бар в Созопол работи без сервитьори и бармани. Един от клиентите на заведението сподели, че си е взел кафето от автомат и уверява, че тази сутрин не е виждал сервитьори.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Причина за нелепата ситуация стана внезапна проверка на РЗИ-Бургас за спазване на противоепидемичните мерки.

„В това заведение в момента има само двама млади човека. Не зная дали служителите избягаха, но ги няма“, каза пред Нова телевизия Полина Желева от РЗИ – Бургас.

Министър Кацаров отговори на ВАП за предприетите действия за ограничаване на COVID-19

Със свои колеги от Регионалната здравна инспекция, Агенцията по храните и служители на полицията тя влезе за инспекция в бара. В момента, в който служителите на РЗИ пристигнаха за проверка сервитьорите и барманите се изпариха, каза пък водещият на рубриката „На твоя страна“ Георги Георгиев.

„Виждам, че има антибактериален гел с действие срещу вируси. Масите са отдалечени на повече от метър и половина. Има и дезинфектанти, с които се забърсва повърхностите“, заяви Желева.

„Беше важно да се видим с управителят, за да разберем имат ли имунизации хората, които тук работят. Едното момче, което работи тук, беше с неправилно поставена маска, но после всичко бе наред. Тя трябва да е от основата на носа и да покрива брадата. Ако е под носа, констатираме неносене на маска“, добави тя.

„Трябва да има кой да почиства барплота. При нарушение от 300 до 1000 лева е глобата за физически лица, а за юридически – от 500 до 2000 лева“, обясни инспекторката от РЗИ – Бургас.

Контролът за спазването на ограниченията се затяга заради тревожния ръст на заразените по Черноморието това лято.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
36020 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мончо

2021.08.26 | 22:07

1
Я е ка тъй ба?, Язека такоо нещо до са не съм видол
Пончо

2021.08.26 | 22:16

2
Брей брей брей

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини