Българското море: Какво не е наред?

  • 05 август 2021 09:35

  • 2633
  • 0
Българското море: Какво не е наред?
© Bulphoto, архив

Изминалата година беше апокалипсис за туристическия бранш в неговата цялост.  този сектор нещата са катарзис. Това заяви председателят на обединение "Бъдеще за туризма" Павлина Илиева пред Bulgaria on air. 

Tq работи в изходящия туризъм, където обстановката е най-непредвидима.

"Има опасност да сте си предплатили почивка, а в деня на тръгване може да се окаже, че държавата е "червена"; имате предплатен чартър, заявена отпуска отпреди месец, но има вероятност човек да си остане вкъщи, защото здравното министерство препоръчва", обясни Илиева. 

Може ли минута преглед на морето да ни струва 100 лв.?

От бранша настояват за среща с Министерството на икономиката, Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма и със социалното министерство, защото "всички тези институции би следвало да вървят ръка за ръка" и да решават съвместно проблемите на българския туризъм. 

"Държавата да си влезе във функциите и да изпълнява контрол. Не трябва да е сезонен контролът, а да бъде единен. Настояваме за единно контролно звено, което да изпълнява тези функции", нястоя Илиева.

"Работим в последната минута, защото нямаме предвидимост. Всяка заповед излиза в понеделник с влизане в действие в сряда, което означава, че имаме чисто два дни предвидимост. Ние почти ще спрем работа, ще намалее обемът на работа както за излизане, така и за влизане. Ние ставаме "оранжева" държава и съответно другите държави ни гледат като опасна", посочи още тя. 

Борислава Бибиновска
2633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини