Туристи си разменят една и съща касова бележка за чадъри и шезлонги на плажа

  • 30 юли 2021 20:51

  • 32941
  • 11
Туристи си разменят една и съща касова бележка за чадъри и шезлонги на плажа
© bulphoto (архив)

Конфликт между плажуващи и концесионери по нашето Черноморие. Tуристи си разменят една и съща касова бележка цял ден, за да използват съоръженията безплатно. Въпреки че и тази година голяма част от плажовете по Южното Черноморие са с намалени цени на чадърите и шезлонгите, някои туристи опитват да ги ползват безплатно, като си разменят касовия бон.

Последният случай е от плажа в Крайморие, а близкият спасител става свидетел на случката.

"Там на втория ли беше, третия шезлонг дойде една жена, някъде към 16.30 ч. 17.00 ч. горе-долу и легна. Дойде момчето, което събира таксите за шезлонгите. Тръгна да си говори с нея нещо, повдигнаха си тон, смисъл започна тя нещо да му обяснява, започна да вика повечко, след това дойде другият касиер, пак нещо не се разбраха, в крайна сметка дойде и концесионерът", разказа спасителят Димитър Калинов пред БНТ.

Колко ще плащаме за чадъри и шезлонги по плажовете това лято?

Оказало се, че жената използва касова бележка от преди 8 часа. Преди това обаче не е била на плажа. Обяснила, че неин познат ѝ я дал, след като си тръгнал от ивицата.

"Ако установим, че човекът ползва чужда бележка, просто го помолваме или да заплати, или да напусна тази платена услуга, която е заел неправомерно", обясни концесионерът Николай Димитров.

Стопаните на плажове признават, че трудно може да се контролира порочната практика. Разчитат най-вече на своите служители да наблюдават по-изкъсо летовниците, но и на съвестта на самите плажуващи.

"Ние си взимаме чадъра и после си тръгваме, никой не ни е искал касовата бележка или пък на никой не сме я и давали. Все пак всеки си е за него си, плаща си я", коментира Радостина Димитрова.

Една и съща бележка може да се ползва само когато решим сутрин да отидем на плаж, да си тръгнем и да се върнем отново следобед, но в рамките на един и същи ден. Остава обаче неясно как туристите могат да докажат, че именно те са заплатили касовата бележка, а не е поделена с други. Така на практика отново може да възникне спор, а последната дума има касиера.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
32941 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
pit

2021.08.01 | 11:23

11
точно така бона е за днес и концесионера като има 100 чадъра днес може да издаде 100 касови бележки останалото е лакомия на касиера
баба гицка

2021.07.31 | 12:49

10
коцесионерите на прок урор - кой им определя колко е голям раьона на чадърите, кой им определя концесията - само лапат за сметка на хазната
ДЖОН ТРИ ВОЛТА

2021.07.31 | 08:52

9
ти затова не си собственик-щото си прост като гъз
.,.,.,

2021.07.31 | 08:49

8
и що да не си разменяме бележките? на концесионера колко пъти да му се плаща един и същи чадър?

2021.07.30 | 21:31

2
Не разбирам... Ако има документ, че за шезлонг или квото е там е платено, какво още искат пиявиците, които са го издали?

2021.07.30 | 22:44

7
Абе, като си купиш билет за градски транспорт и го продупчиш, по твоята логика, като сляза и го оставя на седалката, всеки може да го ползва след мен и да се вози безплатно ли?

2021.07.30 | 22:31

6
Аз ако бях собственик, щях да направя така: Вход с всичко безплатно, ядене, пиене, алкохол, безалкохолно, шезлонги, чадъри, всичко безплатно! Цената за вход ще е космическа! Но едва ли можеш да изядеш всичката храна и да изпиеш всичкото пиене, тука е уловката. Условието е, че нямаш право да изнасяш навън! Ще направя щури пари, всъщност по този начин се прави в Гърция и Турция, защо в България не може? Може би, защото ще се направим всички на свине и кучета, като знаем, че сме платили майка си и баща си за вход... манталитетът ни е сбъркан... но дори и така да е, при положение, че не всички влезли ще успеят да усвоят на 100% храната, която пресметнато ще им се полага, пак ще си на печалба ;)

2021.07.30 | 22:25

5
Касиера бай мангал не знае да чете.

2021.07.30 | 22:19

4
Така ще е! Като бай Ганьо решил да прави пари от всичко ще го правят на маймуна! Защо не вкараха към общата цена за посещението и шезлонгите? Що не плащат в този слушай за пясъка, за вълните, за вятъра и за слънцето? Срамота е, Бай Ганьовщина е това! Заради тези тъпотии гърците и турците си правят сезона, а нашите очакват в лайната да плуват, а и да им плащат...
Какво????

2021.07.30 | 21:33

3
", а последната дума има касиера." Ми не, кypви мутренски, последна дума има касовият бон. Ако бонът се издава за време от-до, то той важи от-до независимо кой го размахва.
Миро

2021.07.30 | 21:31

1
Като съм платил за цял ден а стоя половин, на който си искам ще си дам бележката. Не се наядохте с 50 чадъра милионери ще ми ставате мутри прости. Платен ли е чадъра до края на деня или не?

Добави коментар

Водещи новини