Туристическият бранш: Градините на хотели и ресторанти да работят на пълен капацитет

  • 07 юли 2021 15:06

  • 1801
  • 2
Туристическият бранш: Градините на хотели и ресторанти да работят на пълен капацитет
© bulphoto (архив)

Националният борд по туризъм (НБТ) предлага градините на хотели и ресторанти да могат да работят на пълен капацитет през лятото. Това се посочва в позиция на НБТ.

В момента продължава да важи изискването за намален капацитет от 50 процента, което пречи за възстановяването на бизнеса.

Ресторантьори настояват намаленото ДДС да остане

Ограничението да остане само за закритите пространства, призовават от туристическия борд. Според тях не е логично през юли, август и септември заведенията по българското Черноморие да работят на половин капацитет в откритите си пространства, включително и на плажовете, когато времето е топло и слънчево.

Същото се отнася и за всички останали обекти във вътрешността на страната.

Затова Националният борд по туризъм ще изпрати писма до министъра на здравеопазването д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има и до министъра на туризма доц. Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на за промяна в изискванията. Ограниченията създават неудобства на самите туристи, които се принуждават да ползват повече закритите пространства заради липсата на места навън, допълват от НБТ.

Мая Йорданова
1801 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пенчо

2021.07.07 | 15:30

1
После като им пламне заразата в хотела и заведението държавата била длъжна да помага и тогава става"ако печеля печеля аз,ако губя губи народа"."Но вече не такива номера.Насете си отговорността и риска
браншовик

2021.07.08 | 08:12

2
Нито мерки сме спазвали, нито помощи са давали. ДДС и 1% няма да плащам. Гледай си телевизора.

Добави коментар

Водещи новини