Министерството на туризма ще публикува указания как туроператорите да кандидатстват за държавна помощ

  • 29 юни 2021 15:57

  • 287
  • 0
Министерството на туризма ще публикува указания как туроператорите да кандидатстват за държавна помощ
© Министерство на туризма

Министерството на туризма ще публика утре указания как туроператорите да кандидатстват за държавна помощ, съобщи пред журналисти в Министерски съвет служебният министър на туризма Стела Балтова след среща с представители на туроператори от обединение "Бъдеще за туризма".

За туристически фирми беше отпусната безвъзмездна финансова помощ от общо 51 милиона лева, заради ковид кризата. За превеждане към бизнеса остават 16,5 млн. лева, с които да се разплата със своите клиенти за отменени пътувания.

Министър Балтова посочи че разговорите с туристическия бранш продължават и изрази оптимизъм, че ще се стигне до разбирателство за критериите за отпускане на финансовата помощ. Ако не се стигне до споразумение ще се наложи нова нотификация от ЕК на условията за отпускане на помощта.Това обаче ще забави превеждането на парите с поне месец и половина - два, каза Павлина Илиева, председател на Управителния съвет на обединение "Бъдеще за туризма".

Министерството на туризма към протестиращите туроператори: Никога не сме отказвали разговори и проява на диалогичност

Това е втората среща за днес на представители на обединение "Бъдеще за туризма" с министър Балтова. Първата беше сутринта в сградата на министерството, след протест на фирмите. Втората се проведе в сградата на Министерски съвет.

Последвайте канала на

Novini.bg
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини