Абу Даби предлага безплатно ваксиниране срещу COVID-19 за туристи

  • 22 юни 2021 16:21

  • 387
  • 0
 Абу Даби предлага безплатно ваксиниране срещу COVID-19 за туристи
© pixabay

Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите безплатна ваксинация срещу КОВИД-19. Досега там се осигуряваше имунизация само за граждани на ОАЕ и притежатели на резидентска виза, предадоха БТА и Ройтерс.

Засега обаче няма индикации дали мярката ще важи и за Дубай, както и за останалите пет емирства, влизащи в състава на ОАЕ.

Чужденци с издадени от Абу Даби визи, както и притежатели на паспорти, имащи право на туристическа виза, които влизат в ОАЕ през Абу Даби, могат да си резервират безплатно ваксини, според информация, предоставена от Компанията на Абу Даби за здравни услуги (SEHA, СЕХА), която управлява здравната инфраструктура на емирството.

Притежателите на резидентски и входни визи с изтекъл срок също имат право на безплатна ваксинация, съобщи на 11 юни пресслужбата на Абу Даби.

Загубите на работни места и ограниченията в пътуванията заради пандемията доведоха до това, че някои хора загубиха резидентските си визи не по своя вина. Този месец здравните власти в ОАЕ заявиха, че близо 85 процента от имащото право на ваксинация население е с поставена поне една доза, но не каза колко са хората с две.

През последния месец заболеваемостта в ОАЕ се повиши, а в Абу Даби все още са в сила ограничения за влизане, включително домашна карантина и правене на ПСР тест през определени интервали от време. Хората, пристигащи с коли от другите емирства, също биват изследвани, за да се докаже, че не са заразени.

Пристигащите от 27 страни, включително Китай, Германия и САЩ не подлежат на задължителна карантина. СЕХА предлага в Абу Даби ваксини срещу КОВИД-19 на китайския държавен лекарствен производител "Синофарм" и на "Пфайзер"/"Бионтех".

Пресслужбата на Дубай засега не е отговорила на запитване за коментар дали критериите за право на ваксинация ще се променят.

Според информация от дубайската Здравна служба ваксини се поставят само на граждани и притежатели на валидна дубайска резидентска виза.

Последвайте канала на

Novini.bg
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини