Над 14 500 потърсиха работа в БГ туризма чрез кампанията на Агенцията по заетостта

  • 14 юни 2021 18:04

  • 247
  • 0
Над 14 500 потърсиха работа в БГ туризма чрез кампанията на Агенцията по заетостта
© pixabay

Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа на туристическия бранш "Работа в БГ туризма", организирана от Агенцията по заетостта, 14 546 търсещи работа получиха информация или оферта за работа в туристическия бранш. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта /АЗ/.

Те са били поканени от бюрата по труда и са проявили интерес към планираните срещи, за да могат да се запознаят по-подробно с обявените свободни позиции и да кандидатстват директно за някои от тях. Кампанията е приключила с 531 организирани събития на открито, на които са присъствали 887 работодатели от сектора, за да изберат своя персонал чрез преки срещи.

Фирмите от бранша, които са участвали в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, са предоставили подробна информация за 5 160 свободни работни места в сферата на туризма и съпътстващи развитието на сектора дейности като камeриер, готвач, сервитьор, работник-кухня, мияч, чистач, помощник-готвач, главен готвач, хигиенист, администратор-хотел, перач, барман, пиколо, спасител, аниматор, продавач-консултант, масажист, рецепционист, градинар, салонен управител и др.

Целта на Агенцията по заетостта е била с тази кампания още в началото на сезона да се осигури достатъчно работна сила за туристическия сектор. И след интензивната седмица за подкрепа на БГ туризма, съдействието от всички бюра по труда в страната продължава, посочват от АЗ. За работодателите, които все още търсят кадри, от организацията припомнят, че могат да продължат да заявяват в бюрата по труда свободните си позиции и те ще сe публикуват на сайта на Агенцията, в рубриката "е-Трудова борса" и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Експертите от бюрата по труда продължават да съдействат на всички заинтересовани страни с информация и консултации за актуалните възможности за финансиране наемането на безработни лица, тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.
 

Novini.bg
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини