Гърция ще приема туристи и с бърз COVID тест

  • 11 юни 2021 19:43

  • 2062
  • 1
Гърция ще приема туристи и с бърз COVID тест
© pixabay

До дни Гърция ще започне да приема туристи и с бърз тест за коронавирус.

От утре властите позволиха музика в заведенията, отварят и нощните барове на закрито. До края на месеца остава вечерният час от 1.30 след полунощ до 5.00 часа сутринта, предава БНР.

Вижте колко харчим за почивка

Цената на изисквания в момента PCR тест е висока за туристите от Балканите, коментират гръцките медии, които всеки петък излъчват репортажи от граничния пункт "Промахон", където туристите чакат с часове.

Днес гръцкият министър на туризма Теохарис каза пред държавната телевизия НЕТ: "Миналата седмица обсъдихме със специалистите от Националния щаб за контрол на коронавируса и се споразумяхме да приемаме туристи и с бърз rapid тест. Очаква се в следващите дни промяната да бъде публикувана в Държавен вестник и влиза в сила."

По отношение на "зелените коридори" само за ваксинирани министър Теохарис подчерта, че се обсъжда тази възможност, но всички пътуващи в колата трябва да са със сертификат, което е неудобно за родители с деца.

Областният управител на Северна Гърция настоя пред правителството всички сухопътни гранични пунктове да се отворят и да работят денонощно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.11 | 20:02

1
До премахване на фашисткия ковид сертификат, нека да бойкотираме този измамен туризъм. Туризъм срещу фалшивото ваксинационно здраве ще ни струва много скъпо.

Добави коментар

Водещи новини