Държавата стартира нова програма в помощ на туроператорите

10 юни 2021 12:25

© Novini.bg
286 0

Всяка една икономическа мярка има нужния ефект, когато тя се вземе на време. Прие се постановление на МС, с което се уреждат условията, по които ще се отпуска помощ за туроператорите. Това ще даде сигурност в бизнеса и ще осигури спокойствие на потребителите на туристически пакети. Това заяви Даниела Стоева зам.-министър на туризма след днешното заседание на МС.

Тя припомни, че с член в закона е била приета възможност, позволяваща отлагането с 12 месеца на възстановяването на сумите към потребителите. С финансовата помощ сега парите ще бъдат върнати при потребителите и ще влязат отново в потребление.

Как България ще привлече туристи?

Стоева поясни, че това е втора част от планираната сума. Една част от нея вече е е била изплатена: „Остатъчната сума от тези 51 млн. ще бъдат разпределени между компаниите, които все още дължат пари към крайните потребители с размер до 15% от оборота за 2019 година“.

Процедурата по приемане на документите ще стартира на 1 юли., а към края на същия месец ще започне изплащането. Тази сума би трябвало да покрие около 95% от задълженията към потребителите

Novini.bg
286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини