Европейски асоциации призовават ЕС за повече усилия за възстановяване на хотелиерския сектор

  • 28 април 2021 12:20

  • 303
  • 0
Европейски асоциации призовават ЕС за повече усилия за възстановяване на хотелиерския сектор
© Pixabay

Единадесет асоциации и синдикати, представляващи европейската индустрия за хотелиерство и нейната верига на създаване на стойност, призоваха ЕС за повече усилия за възстановяване на хотелиерски сектор. Сред организациите е и ХОТРЕК (Европейска асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета), в която Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) членува и е единствен представител на България, съобщиха от БХРА.

COVID-19 повлия сериозно на индустрията за хотелиерство и ресторантьорството, а заради ограниченията, наложени от мерките за борба с вируса, част от заетите в сектора загубиха работата си временно или завинаги напуснаха бранша, мотивират се от 11-те организации.

Провал с туристическите резервации за Великден заради OCVID-19

Хотелиерският бизнес е част от европейската социална и икономическа структура и внася разнообразие и жизненост в европейските райони и осигуряват милиони работни места. "Измина една година, откакто комисар Бретон обяви "План на Маршал за европейския туризъм". Оценяваме признанието на институциите на ЕС за огромното дългосрочно въздействие, което пандемията на коронавируса е оказала върху нашата индустрия, и тяхната воля за по-нататъшно обсъждане на стратегии за излизане от кризата. Но остава много да се направи", се казва в позиция на организациите.

"По-рано тази година отправихме писмо до президентите на институциите на ЕС с призив за създаване на работна група за сектора на гостоприемството, която да обсъди въздействието на COVID-19 и да предостави пътна карта за възстановяване. Все още вярваме, че това е от съществено значение за по-бързо и стабилно възстановяване", подчертават още от европейските туристически структури.

Повишената предсказуемост за хотелиерския бизнес, техните работници и доставчици, разработването на национално ниво на ясни протоколи за здраве и безопасност и специална финансова и политическа подкрепа за веригата на стойността на хотелиерството също ще бъдат от решаващо значение, за да се гарантира, че секторът отново ще стане двигател за растеж и заетост, категорични са 11-те асоциации и синдикати.

Последвайте канала на

Novini.bg
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини