Слаб интерес на чужденците към морските ни курорти за Великден

  • 18 април 2021 10:46

  • 1052
  • 3
© Булфото, архив

Дни преди старта на летния туристически сезон много от хотелите по Северното Черноморие няма да отворят врати за Великден. Причината - отлив на резервации на по-голямата част от чуждестранните туристи, предаде Nova.

„Тези PCR тестове се оказа, че са голяма пречка основно за влизането в България на чужди гости и много е важно министерството да предприеме много бързи мерки за отваряне на зелените коридори за гости, които идват да почиват в България”, смята Христо Пенев, зам.-директор на к.к. Албена.

Затова и въпреки перфектните условия за летен туризъм, от общо 30 хотела в Албена за Великден ще отворят само три.

А от Варненската туристическа камара цитират примера на съседите.

Галъп разкри какви са плановете на българите за почивка и предстоящия летен сезон

„Всички държави около нас са невероятно активни в промотиране на услугата си за туризъм, а ние изоставаме в това отношение”, казва председателят Илин Димитров.

Novini.bg
1052 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ннгжщнв

2021.04.18 | 13:24

3
Какво правителство.Аз виждам пол.пр....ки,чалгари и разни кенефни демагози.

2021.04.18 | 10:57

2
Моряците са виновни изядохо рибата

2021.04.18 | 10:56

1
Сами си го вкаpахте с тези зелени коpидоpи със сеpтификати за ваксинация. Обещаха ви паpи за тази pабота и вие от лакомия ги пpиехте. 75% от хоpата в Евpопа няма да се ваксиниpат заpади евтина екскуpзия в Бългаpия. 25те пpоцента ваксиниpани са на пpеклонна възpаст, изключваща посещение тук. Боpбата за свободно пpидвижване пpедстои, както обикновено Бългаpия е на губещата стpана.

Добави коментар

Водещи новини