Екзотична дестинация предлага хоум офис до морето

12 април 2021 18:13

Екзотична дестинация предлага хоум офис до морето
© Pixabay
616 0

Екзотична дестинация обяви специална визова програма, насочена към туристите и дистанционно работещите, благодарение на която те могат да останат до шест седмици на слънчевата дестинация, пише "Монитор".

Карибският остров Сейнт Лусия има за цел да създаде условия за чужденците да опознаят острова в дълбочина и да поживеят като местните.

След като кандидатите попълнят безплатен онлайн формуляр, биват свързани с местен туроператор, който ще се погрижи да подбере преживявания, отговарящи на интересите им - кулинарни курсове за приготвяне на местна храна, гмуркане сред коралови рифове, преходи в джунглата, изкачване на една от най-големите забележителности на острова - двойката върхове-близнаци Питоните, и други.

Повечето туристи, които посещават острова, са от круизни кораби, движещи се в Карибската зона. След обявяването на пандемията броят им съвсем е намалял, а страната се опитва да възстанови икономиката си, която е частично зависима от туризма.

Сейнт Лусия е вулканичен остров, който е част от Малките Антили в Карибско море. На острова има кратери на вулкани, тропически водопади и невероятно красиви плажове, поръбени с джунгли.

Официалният туристически сезон в Сейнт Лусия е от януари до април - това е сухият сезон. Температурите през деня достигат до 30 градуса целогодишно, като от май до декември валежите са повече.

Към момента правилата за влизане на чужденци на острова изискват посетителите да се карантинират за две седмици в одобрен от правителството хотел или вила, като след това са свободни да проучват Сейнт Лусия свободно.

Novini.bg
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини