БХРА иска чадърите на плажа да са безплатни поне за три години

31 март 2021 12:38

БХРА иска чадърите на плажа  да са безплатни поне за три години
© Pixabay
488 3

От Българската хотелиерска и ресторантьорска организация /БХРА/ предлагат в проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на черноморското крайбрежие да се предвиди освобождаване от концесионна такса на плажовете за срок от минимум три години срещу ангажимент за предоставяне на безплатни шезлонги и чадъри на плажовете, както и да не се увеличава площта на заведенията по плажа. Това заявяват в свое писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова от БХРА, съобщиха от организацията.

Чадърите и шезлонгите на плажа трябва да са напълно безплатни поне през следващите три години, за да се подпомогне най-засегнатият от кризата сектор на икономиката - туризмът, смятат от БХРА и допълват, че това лято отново ще се разчита на българските туристи и туристите от съседни държави, които идват основно заради плажа, а не заради това колко са лъскави хотелите. Според БХРА излизането от тежката криза ще изисква време през следващите минимум 3-4 години, през което ще има битка за всеки турист с нашите основни конкурентни пазари - Турция, Гърция, Египет, Хърватия.

БХРА: Чадърите и шезлонгите на плажа трябва да са безплатни!

От БХРА не са съгласни с изтъкнатите доводи за увеличаване площта на заведенията по плажа, защото ще се намали пространството и възможностите за летуване. С допускане на това предложение, заведенията по плажа ще превземат голяма част от територията, смятат от организацията.
 

Novini.bg
488 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Коста

2021.04.03 | 14:44

70835
А защо просто бедните да не използват чадърите, щом са им скъпи? , цялото черноморие се напълни с лайна работещи за 500-900лв. и пак се опалкват, че им скъпи чадърите, хотелите и т.н. , ама я си ходете на село, бедни мърши!!!
wtf!?!?!??!

2021.03.31 | 17:06

63827
аууу, ами гнусните мутри/концесионери какво ще кажат?!?!

2021.04.01 | 08:48

64999
Мутрите ще са против и това ще отпадне като идея. Все пак сме преди избори и всички знаем че нищо обещано преди 4-ти април няма да се случи.

Добави коментар

Водещи новини