Едва 14% от заведенията са съгласни да работят само градините им

30 март 2021 12:44

Едва 14% от заведенията са съгласни да работят само градините им
© Pixabay
520 3

Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да работят само градините им.

Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения, по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал. Значителна част обаче са против такова частично отваряне, показва анкета на Сдружението на заведенията, съобщи за БНР, Марин Сотиров от браншовата организация:

„Не може едно заведение да се издържа само с градина. Бизнесът не е конструиран да работи само на външни места. С нас това нещо не е обсъждано и ние не сме съгласни. Идеята беше това отваряне на външните части на заведенията да е пожелателно - тези хора, които искат да работят с градините си, да го направят пожелателно и да си получават в същото време обаче компенсации“.

Проф. Ангелов обяви кои ограничения отпадат от 1-ви април

От бранша се опасяват, че отварянето единствено на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а функционирането единствено на тези ограничени пространства няма да е достатъчно да поддържат бизнеса си.

Отварянето на външните части на заведенията беше сред трите предложения, направените вчера от Сдружението на заведенията за разхлабване на мерките. В позицията си те настояха и за отваряне на нощните заведения от 15 април.

Вчера с призив излязоха и от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Те искат при евентуално удължаване на противоепидемичните мерки да отпадне затварянето на големите магазини за търговия с нехранителни стоки.

Novini.bg
520 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Цв. Цв.

2021.03.30 | 17:11

61235
Ми да не работят, кой ги кара. Да завреш на закрито без маска десетки хора при сегашната ситуация е пълна лудост.
нашето име

2021.03.30 | 14:02

60808
Узбекистанският к‎‎у‎р сплеск‎ан Рашит Алибеков да ходи да яде ла‎йна от Боратовия г‎ъ‎з.
Асенова

2021.03.30 | 13:06

60736
Омръзна ми да слушам само за тези келнери, има и други бизнеси които сериозно пострадаха, но не вдигат такава олелия.

Добави коментар

Водещи новини