Oтстъпки в хотелите и ресторантите за родните творци, останали без работа заради COVID-19

  • 05 март 2021 13:05

  • 433
  • 0
Oтстъпки в хотелите и ресторантите за родните творци, останали без работа заради COVID-19
©

Нова социална инициатива за подкрепа на дейците на културата предлага Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в писмо до министъра на културата Боил Банов.

„Като уважение от наша страна към хората, с които се забавляваме през последните десетилетия и чието изкуство ни вдъхновява, от БХРА Ви предлагаме карти за лоялни отстъпки от нашите обекти и тези на нашите партньори“, се казва в писмото.

Идеята на БХРА е да направи българските хотели, заведения и атракции по-достъпни за българите и в частност за културните дейци, които също като заетите в туризма са сред най-засегнатите от кризата, породена от Ковид-19. Затова от организацията предлагат на Министерство на културата да поръча преференциални карти от Партньорската програма на БХРА.

Музиканти на свободна практика с призив за помощ от държавата

Чрез картите от Партньорската програма на БХРА Министерството на културата ще може да предостави допълнителен социален бонус на своите служители и техните семейства, като ползват съответните отстъпки, които им предоставя картата. Притежателите на картите и придружаващите ги лица получават отстъпки в размер на до 50 на сто от цената в хотели, ресторанти, нощни клубове, търговски вериги, бензиностанции и за други стоки и услуги на компаниите-партньори в програмата. Като списъкът на участниците, предоставили съответните намаления по програмата, се разширява ежедневно.

От БХРА припомня и че организацията е сред първите, които сключиха споразумения за плащания на авторски права на културните творци на България и предложението за включване в новата им инициатива като допълнителна социална придобивка за изпълнителите е продължение на сътрудничеството в дух на взаимно уважение и партньорство.

Пълния списък с отстъпки в Партньорската програма на БХРА може да се види на следния адрес: news.bhra-bg.org

Последвайте канала на

Novini.bg
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини