България и Великобритания трябва да положат усилия за премахване на ограниченията за туристическите пътувания

  • 04 март 2021 15:01

  • 2652
  • 2
България и Великобритания трябва да положат усилия за премахване на ограниченията за туристическите пътувания
© Министерство на туризма

От изключително значение е да положим необходимите усилия да бъдат премахнати ограниченията за туристически пътувания между България и Великобритания. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на срещата си с Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от Министерството на туризма.

Двете страни положиха огромни усилия в превенцията на разпространението на COVID-19, които имаха реален резултат, и вярвам, че премахването на ограниченията за пътуване е напълно възможно и от взаимна полза, е казала министър Николова.

Марияна Николова се срещна с държавния секретар на Унгария Миклош Шолтес

Тя е уточнила, че към днешна дата и България, и Великобритания са въвели задължително представяне на отрицателен PCR тест, като британската страна налага и задължителна 10-дневна карантина. Вицепремиерът е коментирала, че Обединеното кралство е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Тя е добавила още, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус правителството полага усилия за осигуряване на безпроблемното протичане на летния сезон.

Прилагаме всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на всички гости, е била категорична тя. По думите ѝ местните здравни власти и Министерството на туризма са приложили необходимите мерки по българските курорти и туристически дестинации за почивка и пътувания без риск от заразяване с COVID-19 за посетителите.

Във всички хотели, ресторанти и други обекти в зимните ни ски курорти стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация срещу разпространението на COVID-19, като всеки сигнал, свързан с тяхното нарушаване, своевременно се проверява, е съобщила министър Николова.

По време на разговора вицепремиерът е наблегнала на факта, че към днешна дата е в ход масово имунизиране на българското население, а Министерството на туризма насърчава приоритетното ваксиниране на работещите в туристическия сектор с цел повишаване сигурността както на туристите и на работещите в бранша.

Роб Диксън е коментирал, че с напредъка на процеса по ваксинация в един момент ще стане възможно вдигането на ограниченията за туризма. Той е пояснил какви са рестрикциите към момента и е добавил, че правителството е заложило много ясен график за вдигане на забраните както във вътрешен план, така и в международен. Засега планът е, че най-рано могат да бъдат премахнати ограниченията през май, е уточнил още посланикът.

Роб Диксън е казал още, че Великобритания не е започнала да договаря индивидуално с други държави отпадането на рестрикциите за пътувания. Нашите цели с Вас са еднакви, а именно да възстановим туристопотока. С нетърпение очакваме момента, когато британските туристи ще се радват на хубавото слънце в България, е казал той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
поправка

2021.03.06 | 12:00

2
тоз вицепремиер не ви ли прилича на джендър дошъл да заработи пари за поредна операция
МУТРИ ВЪН

2021.03.04 | 16:15

1
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Водещи новини