Обучават бъдещи туристически водачи

  • 26 февруари 2021 12:58

  • 431
  • 1
Обучават бъдещи туристически водачи
© pixabay

Бъдещи туристически водачи от СУ "Трайко Симеонов" в Шумен гостуваха в Административния център на Природния парк /ПП/ "Шуменско плато", по повод на обявения в учебното заведение днес Ден на кариерата, съобщават от дирекцията на парка, цитирани от БТА.

Училището предлага прием след седми клас в специалността "Спортно-туристически дейности" и партньори в преподаването са експерти от парка. Те са запознали днес шестокласници и седмокласници от учебното заведение с най-важните принципи за опазване на природата, с основните туристически и веломаршрути на Шуменското плато, с възможностите за спорт, с информационните центрове и парковата инфраструктура.

Екскурзоводите се надяват поне на летен сезон

Проведен е урок и с осмокласници, съгласно подписаното споразумение за сътрудничество между СУ "Трайко Симеонов" и дирекцията на парка.

Предстои да се реализират и различни дейности на открито, занимания на терен с учениците от специалността "Спортно-туристически дейности", както и съвместни инициативи по поддържане на туристически маршрути, допълват от дирекцията на ПП "Шуменско плато".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Планинец

2021.03.01 | 16:24

1
Някога нямаше планински водачи, как не се губихме в планините!?

Добави коментар

Водещи новини