Гръцки курорти примамват с нощувка гратис през лятото

  • 15 февруари 2021 21:02

  • 177
  • 2
Гръцки курорти примамват с нощувка гратис през лятото
© pixabay

Гръцки хотелиери вече започнаха офанзива за привличане на туристи за летния сезон. Най -примамливата оферта е при резервация на три нощувки, да получим четвърта напълно безплатно. Същият бонус ни очаква и ако си резервираме 5 вечери в апартамент.

В социалните мрежи изобилстват и други оферти за почивки в южната ни съседка, с които хотелиерите в страната се опитват да възстановяват поне част от приходите си, намалели с 80 на сто заради пандемията. Сред примамливите предложения е престой в луксозен апартамент в Аспровалта – едва на 120 км от България. Мястото е с капацитет шест души, като за тях е осигурен и безплатен паркинг, пише Монитор.

В Гърция се очакват масови фалити заради строгите противоепидемични мерки

Ако решим да потеглим към гръцкото море веднага след отварянето на границите, ще трябва да броим по 120 лв. на вечер за целия апартамент.

С навлизането в активния летен сезон цената се покачва – така през юли нощувката ще ни струва 120 лв., а през август – 140 лв. Четири нощувки в хотел в Санторини пък ще ни излязат 495 лв. на човек.

Автобусната екскурзия е планирана в периода 20 – 26 юли като освен престоя и закуската, в нея влизат още фериботните такси. Организаторите са помислили и за допълнителните разходи покрай задължителния PCR тест. Те гарантират, че напълно ще поемат цената му, като ще попълнят онлайн и декларацията с QR код, необходима на всеки чуждестранен турист при влизане в страната.

В Гърция планират да приемат летовници от близо и далеч само срещу отрицателен PCR тест. Така задължителната до момента 7-дневна карантина ще отпадне за всички желаещи да плажуват по бреговете на Егейско море. Южната ни съседка се готви да отвори отново границите си за чуждестранни туристи от 1 юни 2021 г. съобщиха медиите в Гърция.

В ”плана за безопасно пътуване” на страната влизат и ваксините срещу COVID-19. Именно започналата имунизация срещу вируса в Гърция и държавите, чиито граждани най-често я избират за своята лятна почивка, връща надеждите за осъществяването на добър летен туристически сезон. Гръцките власти и представителите на хотелиерския бизнес разчитат, че ваксинирането срещу COVID -19 ще направи пътуването по-безопасно. Според тях предоставянето на сертификат или паспорт за ваксинация ще дава възможност на чужденците да се придвижват свободно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
177 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гербеераст

2021.02.16 | 01:10

2
Който ял, ял, другия да де весели. Гурция я отписвам вечв, циганската скан да ходи на пелопонес
ANTIFA

2021.02.15 | 22:21

1
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОЙ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

Добави коментар

Водещи новини