Марияна Николова и доц. д-р инж. Румен Драганов обсъдиха актуалната ситуация в туризма

  • 11 февруари 2021 11:58

  • 426
  • 1
Марияна Николова и доц. д-р инж. Румен Драганов обсъдиха актуалната ситуация в туризма
©

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с доц. д-р инж. Румен Драганов, член на Управителния съвет на Сдружение „Български туристически съюз“ (БТС)  и изпълнителен секретар на организацията. Двамата обсъдиха актуалната ситуация в туризма, както и различните механизми за подкрепа на бранша за преодоляване на последиците от пандемията.

Вицепремиерът информира, че Министерството на туризма обявява обществена поръчка, с която се цели да се подпомогнат екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки заетост чрез професионалните организации, в които членуват. Нейният предмет е наемане на външни експерти за популяризиране на МСП и Организациите за управление на туристическите райони (ОУТР) за период от 9 месеца, уточни още тя. По думите ѝ с реализацията на проекта се цели насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към районите на страната.

Марияна Николова подписа анекса за 3 млн. лв. за екскурзоводи и планински водачи

Сдружението заедно със своите членове, организации за управление на туристическите райони и туристическите информационни центрове желае да участва в обществената поръчка, заяви доц. Драганов. И посочи, че според тях планинските водачи и екскурзоводите, които са част от организацията, ще бъдат отлични изпълнители на проекта, а управляваните от БТС обекти са от голямо обществено значение. Надяваме се да имаме възможност за включване в поръчката и ще очакваме допълнителната информация за условията на кандидатстване, допълни още той. 

Министерството на туризма е изпратило Обявление за публикуване в Системата за електронни обществени поръчки на 8 февруари 2021 г., поясни министър Николова, като уточни, че предстои допълнително да се публикува информация за началната дата, от която заинтересованите страни могат за подават своите предложения.

Последвайте канала на

Novini.bg
426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тая

2021.02.11 | 12:54

1
тая оди като гламава напред назад инспектира и тя като гламавия си шеф. главната инспекторка и главния инспектор. цяло правителство инспектори идиоти

Добави коментар

Водещи новини